Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и на ниска скорост ги разбийте в сместа. Разстелете тестото в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 25 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Измийте вишните, съответно отцедете от компота. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 50 г захар и 400 мл мляко. Объркайте черешите в пудинга.
Разбъркайте сметана с кососовите стърготини и захарта.
Разстелете пудинга върху изпечения блат и поръсете с кокосовата поръска. Печете сладкиша още 20 минути в средата на фурната при същите градуси.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади. Нарежете сладкиша на малки пастички.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене