Смесете пудинга на прах със захарта. Към тях добавете 6 с.л. мляко и разбъркайте до гладкост. Оставете останалото млякото и сладкарската сметана да заврат, свалете ги от котлона и разбъркайте в тях пудинговата смес. Нека сместа ври за 1 минута, като непрекъснато я разбърквате.
Покрийте още горещия пудинг със стреч фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.
Разтопете кувертюра на водна баня на слаб огън. Върху хартия за печене капнете от него на няколко места и го разстелете с четка. Изчакайте шоколада да се втвърди.
По желание на дъното на десертни чаши начупете мраморен кекс (виж рецептата тук), сиропирайте го със сока от компота, след което насипете слой пудинг.
За финал гарнирайте крема с плодовете от компота и забодете шоколадовите фигурки в пудинга. Оставете да се охлади за час в хладилника и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти