Накъсайте листата на зелките и ги попарете във вряла подсолена вода. Измийте и обелете патладжаните и ги нарежете на филии по дължина, както е показано на снимката. Посолете ги и след час ги отцедете. Изчистете, обелете морковите и целината и ги нарежете на парченца. Нарежете и чушките на парченца. Смесете зеленчуците в съд. Разделете чесъна на скилидки, а магданоза на клонки. Във всеки зелев лист поставете филия патладжан. Върху него сложете от зеленчуците, добавяйте по скилидка чесън и клонка магданоз и завивайте като сарма. Подредете сармите в предварително измитите и подсушени буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.
Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране