Измийте добре доматите, морковите и лютите чушки.
Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и чесъна и го нарежете на едро. Подрежете леко дръжките на чушките.
Доматите се надупчват на няколко места с игла. Ако са много големи, може да нарежете част от тях на половинки, но за предпочитане е да останат цели.
В бурканите се подреждат домати, листа от целина, копър. Където остава празно пространство между доматите, се запълва с парченца моркови, чесън и люти чушки.
Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Слага се да се вари на котлон и се оставя да ври за 3-5 минути, като се разбърква непрекъснато.
Подготвените буркани се заливат с горещата марината, разклащат се и ако е необходимо, се долива още от маринатата. Бурканите се затварят веднага и се обръщат с капачките надолу. Стоят така докато изстинат и се прибират на тъмно и хладно място.
След около две седмици вече са готови за консумация.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране