Сварете пудинга в 800 мл от прясното мляко заедно със захарта. Оставете да се охлади и да стегне много добре.
В останалите 200 мл мляко разтворете кафето.
Потопете бисквитите в млякото с кафето и ги подредете върху хартия за печене или алуминиево фолио под формата на правоъгълник с размер 3 бисквити от късата страна и 5 - от дългата.
Намажете тънък слой от крема, след което подредете втори ред бисквити. Притиснете, за да слепнат добре. Отгоре разпределете останалият крем.
Повдигнете хартията/фолиото от двете дълги страни, така че двата крайни реда бисквити да образуват покрив. Притиснете и завийте плътно с хартията/фолиото. Приберете тортата в хладилник да стегне.
Разтопете глазурата на водна баня. Извадете тортата хладилника и я залейте с глазурата. Оставете глазурата да стегне, след което прехвърлете тортата в подходяща чиния.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене