Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и Финес – лимонови корички до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и добавете фино смления шам-фъстък. Разбъркайте брашното в масления крем на два пъти. Изсипете в предварително маслената форма за торта и загладете повърхността. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 25 мин. След изпичане извадете и оставете да охлади върху решетка.
След като се охлади напълно, разрежете блата хоризонтално на две. Поставете долния блат върху тортена чиния. Сложете ринг за торта около него. Отцедете добре прасковите, пасирайте 2/3 от тях на пюре, а останалите нарежете на кубчета. Отделете 3 с.л. лъжици от пюрето на страна.
Разбийте изварата, крема сиренето и пюрето от праскови с миксер. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Добавете към разтворения желатин няколко лъжици от разбития крем. След това добавете желатина в купата с крем. Добавете и пакетчето Крем Парадиз и разбивайте 1 мин. С шпатула разбъркайте кубчетата праскови в крема. Разстелете крема върху тортения блат и поставете втория блат отгоре. Оставете тортата за поне 3 часа в хладилника.
Свалете внимателно тортения ринг с помощта на кухненски нож. Разбийте маскарпонето в купа с ванилената захар. В друга купа разбийте сметаната с пудрата захар до средно твърди връхчета. Смесете я с маскарпонето и объркайте внимателно с шпатула. Намажете повърхността и страните на тортата и оформете „гнезда“ със супена лъжица. Преди сервиране напръскайте с отделеното прасковено пюре, поръсете с шам-фъстъка и подредете захарните яйца в гнездата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене