Намазнете форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см) и поставете хартия за печене на дъното ѝ. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, но със 100 г захар. Покрийте го плътно със стреч фолио, за да не образува коричка, след което го оставете да изстине.
Смесете маслото/маргарина в купа с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта, като разбърквате, докато се образува сгъстена маса. Разбийте всяко яйце едно по едно в сместа за около 1/2 минута на най-високата скорост на миксера.
Смесете брашното с нишестето и бакпулвера и разбъркайте за кратко с останалите продукти. Отделете 7 равни части (3 с.л. тесто = 1 част) от тестото. Всяка част разстелете гладко и равномерно във формата за торта и изпечете поотделно всяка част в тавата, като блатовете трябва да се пекат около 8 минути до светлокафяво.
Уверете се, че слоят тесто не е твърде тънък по ръба на формата, така че блатът да не стане прекалено тъмен след изпичане. Всеки от блатовете трябва да бъде охладен върху кухненска решетка.
Разбийте мекото масло с миксер на крем. Към него изсипете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай масленият крем ще се сгъсти и пресече.
Оставете около 3 с.л. от масления крем настрана и го напълнете в пош с накраник с диаметър 10 мм.
Разтворете кафето в горещата вода и с помощта на четка сиропирайте всеки един блат, отгоре нанесете равномерен слой крем и така действайте с всеки следващ блат, докато сглобите тортата с всички блатове.
Оставете тортата да се спои за поне час в хладилника, а най-добре за една нощ. След което я преместете върху метална решетка, която стои върху хратия за печене.
Нарежете кувертюра на по-груби парчета и ги разтопете на водна баня на слаб огън. Изсипете равномерно около 16 точки кувертюр с помощта на чаена лъжичка върху чиста хартия за печене. Използвайте дървен шиш или лъжица, за да издърпате точките навън, така че да се получи нещо като гребенче. Изчакайте фигурките да се втвърдят.
Смесете останалата част от разтопения кувертюр с олиото и изсипете в центъра на тортата. Оставете глазурата да тече равномерно по цялата торта, като движите тортата с кръгови движения по повърхността и по ръба.
Оставете глазурата да стегне малко и разделете тортата на 16 парчета в подходяща чиния. Декорирайте тортата с туфички крем с помощта на поша и отгоре им под лек ъгъл забодете шоколадовите фигурки, които вече сте оформили. Охладете тортата, за да стегне преди сервиране.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти