С помощта на кухненски робот или блендер смелете овесените ядки до фино брашно. Намазнете и застелете с хартия за печене формата за торта.
Загрейте фурната на 180°C с горен и долен нагревател или на 160°C с вентилатор.
Смесете овесените ядки с останалите съставки до хомогенна смес. Разстелете тестото в подготвената форма и притиснете към дъното на формата. Печете 15 мин в средата на предварително загрятата фурна. След изпичане оставете напълно да се охлади.
На водна баня разтопете кувертюра. Смесете останалите съставки и ги разбъркайте в разтопения кувертюр. С 4 с.л. от муса напълнете пош с приставка със зведовидна форма. Останалият мус разпределете върху блата.
Украсете ръба на тортата с розички по ръба, използвайки поша. Оставете тортата да се охлади за около 2 часа в хладилник преди да сервирате.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене