Покрийте дъното на форма за печене с падащо дъно и диаметър 26 см с хартия за печене.
Сложете яйцата и захарта в голяма купа и ги разбийте, докато побелеят. След това добавете 1 чаена чаша мляко; пресейте брашното, какаото, ванилената захар и бакпулвера и също ги добавете към сместа. Разбийте, докато всички съставки се смесят добре.
Изсипете готовото тесто във формата за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 °C за около 25-30 минути. След като го извадите от фурната, го оставете да изстине.
За да направите крема, смесете съдържанието на пакетчето с 250 мл студено мляко и 2 супени лъжици пудра захар (30 гр.) Разбийте с миксер според инструкциите на пакета. (Започнете да разбивате на ниски обороти, след което за 4 мин. на високи до получаване на хомогенен крем). Към готовия крем добавете кокоса и разбъркайте добре.
Загрейте течната сметана до точката на кипене. Добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи. Оставете да изстине.
Напоете вече охладения блат с мляко. След това изсипете и кокосовата смес, която приготвихте върху тортата и я разстелете, така че горната част да е напълно равна. Залейте тортата с охладения шоколадов сос (ганаш) и я оставете да престои 3-4 часа в хладилника. След това можете да го украсите по ваше желание и да сервирате.
Тази рецепта споделя с нас Севги Али от кулинарния блог Flashy Blooms.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене