Разбийте маслото и прибавете 2/3 от захарта. Бавно налейте олиото, докато разбивате с миксера. Разбъркайте заедно сухите съставки и прибавете по една лъжица от тях в сместа, като ги редувате с прясното мляко. Накрая добавете бадемовата и ванилова есенция.
Белтъците разбийте на сняг с останалата захар и внимателно ги смесете на три етапа с другата смес. Разделете на 6 равни части и прибавете боите. Намазнете и набрашнете форма за печене, изсипете и подравнете първия блат. Захлупете го с тава и печете на 160°C градуса за 15-20 мин. Повторете с останалите блатове, а през това време пригответе крема и глазурата.
Нагрейте сметаната в дълбок съд, прибавете шоколада и разбъркайте. Крема разбийте с миксер, накрая сложете крема сиренето и отново разбийте. Сиропирайте първия блат, намажете хубаво с крем и повторете така до последния, който залейте с глазурата. За украса на тортата може да използвате ядливи цветя, както и цветните декорации на Dr. Oetker.
* Течните бои на Dr. Oetker ще бъдат пуснати на пазара у нас след края на месец април 2021 г.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти