В купа пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската, а след това на висока скорост до получаването на гладко тесто. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 41 мин.
След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да се охлади.
Почистете охладената форма за печене и намаслете долната част на формата.
Смесете всички продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете половината тесто и го разстелете върху дъното на формата за печенеи поставете ринга отгоре. Останалото тесто оформете на руло и поставете по страните на ринга като притиснете, така че да не е по-високо 4 см. Намажете повърхността на сладкиша с муса от сливи и сложете вече изпечения блат отгоре.
Разтопетемаслото в тенджера. Добаветезахартаи разбъркайте, докато се разтопи. Добавете бадемите и оставете сместа да се охлади. Накрая разбъркайте яйцето.
Измийтесливите, ако са пресниили отцедете добре, ако са от компот. Нарежете ги на половина и ги наредете върху масления блат. Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пудинга, канелата и изварата. Разпределете сместа равномерно върху сливите, така че да ги покрие добре. Полейте с яйченото покритие със филирани бадеми. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 55 мин.
След изпичане оставете печивото в изключена печка около 10 мин. След това извадете и оставете да се охладивърху кухненска скара.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене