Загрейте предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор. Покрийте дъното и борда на 2 кръгли форми за печене с диаметър 20-22 см с хартия за печене.
Разбийте маслото и кафявата захар с миксер на средно силна степен до пухкава бяла смес. Добавете жълтъците, един по един, като след всяко добавяне разбивайте до пълното им усвояване.
В купа пресейте сухите съставки, добавете към маслената смес и разбъркайте до гладко тесто.
Разпределете тестото в подготвените форми.
Разбийте с миксер на средно силна степен белтъците, солта и есенцията ванилия на пяна и добавете постепенно захарта, като непрекъснато разбивате до получаване на плътно и лъскаво целувчено тесто.
Разпределете сместа върху масленото тесто във формите и изпечете в загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна за около 30-35 минути.
Оставете блатовете да се охладят напълно във формите върху решетка.
Разбъркайте съдържанието на пакетчето Специален пудинг с вкус на баварски крем със захарта и около 100 мл от прясното мляко. Кипнете останалото мляко и добавете сместа за крема при непрекъснато разбъркване. Варете около 3 мин на ниска степен, като непрекъснато разбърквайте. Охладете крема на ледена баня до стайна температура.
Разбийте студената млечна сметана с миксер, най-напред на ниска, а след това на висока степен, до твърди връхчета.
Разбийте за кратко охладения пудинг и дoбавете битата сметана на части, като разбърквайте с шпатула от долу нагоре до получаване на пухкав крем.
Поставете първия блат върху тортена чиния, гарнирайте с половината от крема и половината от плодовете. Поставете внимателно втория блат и гарнирайте с останалия крем.
Ако под тежестта на горния блат и влагата от крема меренгът на долния блат поддаде и се деформира, подпъхнете деформираните части с шпатула или широк кухненски нож навътре и заравнете.
Украсете тортата с останалите плодове, пръчици канела и звездовиден анасон по желание.
Преди да поднесете, поръсете с пудра захар.
Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене