Подготви и претегли всички продукти предварително.
Изрежи парче хартия за печене с размерите на тавата. Загрей фурната за печене предварително на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух. Измий и почисти чушките от семената.Нарежи ги на 24 ленти. Измий, обели и настържи на ситно моркова.
Смеси брашното с бакпулвера и го пресей в подходяща купа за разбъркване. Добави останалите съставки за тестото и настъргания морков. С помощта на миксер и куки за тестото разбъркай сместа първо на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто (Не разбърквай твърде дълго, за да не започне да лепне.)Върху набрашнена повърхност разточитестото на кръгла кора (с диаметър 40 см), разрежи я с набрашнен нож на четири парчета и всяко от тях на още три.
Върху всяко парче постави по една филийка шунка (кренвирш) и по две ленти чушка (тиквичка), завий го на руло откъм широката страна. Постави кифличките върху застланата с хартия за печене тава и ги намажи с предварително разбития жълтък с прясното мляко. Поръси по желание със сусам и подправки.
Постави тавата в предварително загрятата фурна и печи около 25 минути.
След изпичане внимателно изтегли кифличките заедно с хартията върху метална скара да изстинат.
Свързани рецепти
Рецепти за деца
Рецепти за деца
Рецепти за деца