Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, а след това на малки кубчета. Сложете парченцата ябълка в тенджера с ябълковия сок и ги задушете на среден огън. Прибавете захарта, ваниловата захар, стафидите, бадемите и канелата и разбъркайте добре. Оставете ябълковата смес настрана да изстине.
Нарежете на едро кантучините, разпределете ги в 6 десертни чаши и ги залейте с малко ябълков сок.
Изсипете млякото и сухата смес за тирамису в купа (предварително изплакната с топла вода). Разбъркайте за кратко с миксер на най-ниска степен, след което за 3 минути на най-висока степен. Прибавете маскарпонето и разбийте отново.
В чашите с накиснатите кантучини сложете малко от ябълковата смес, а върху нея - малко от тирамису крема. Оставете чашките в хладилник за поне 1 час.
Смесете какаото с канелата и поръсете с тях всяка чашка преди сервиране.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти