За да приготвите тиквеното пюре, измийте тиквата, нарежете я на филийки, отстранете семките и влакната и я нарежете на малки парчета (около 2 см). Парчетата тиква се сваряват във вода и се варят покрити с капак около 10 минути, докато омекнат. Разбърквайте от време на време и, ако е необходимо, добавете вода (ако изври). Пюрирайте тиквата с водата и я оставете да изстине.
Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Добавете останалите съставки една по една, прибавете и вече приготвеното тиквено пюре и омесете гладко тесто с помощта на ръчен миксер (с куки за тесто). Покрийте и оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си.
След като втаса, преместете тестото върху леко набрашнена работна повърхност (притиснете го и го прегънете отляво и отдясно към средата) и разточете на правоъгълник с размери около 30х50 см. Намажете тестото с масло. Смесете захарта и канелата и поръсете върху тестото. Навийте тестото стегнато откъм дългата страна на руло и го нарежете на 12 филийки. Поставете канелените рулца с разреза нагоре в намазнена форма за печене (приблизително 20х30 см). Оставете тестените рула да втасат на топло място за около 20 минути.
Печете върху решетка в центъра на предварително загрята фурна.
Време за печене: около 30 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Разбъркайте за кратко съставките с ръчен миксер и разпределете с лъжица върху още горещите тиквени рулца с канела.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене