Стрийте маслото и брашното през пръсти, накрая прибавете жълтъка. Блендирайте мюслито на пулсации с блендера, без да става фино. Прибавете го към сместа заедно с останалите продукти за блата и размесете леко. Изсипете във форма за печене и притиснете с пръсти тестото по краищата на самата форма. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин.
Измийте, обелете и нарежете тиквата на едри кубчета и я сложете в тава с един пръст вода. Поръсете със захарта и покрийте с алуминиево фолио. Печете тиквата на 180°C до омекване (около 40 мин).
Загрейте млякото, захарта и есенцията ванилия заедно на телесна температура. Прибавете яйцето и жълтъците и разбийте с телена бъркалка.
В блата наредете парчетата тиква и ги залейте с крема. Печете на 140°C с капак или алуминиево фолио за около 20 мин. Когато сместа в тарта стегне и вече не е течна, извадете от фурната и оставете да се охлади. По желание поръсете десерта с кафява зафар и фламбирайте повърхността на сладкиша с горелка.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене