Загрейте фурната до 180 ℃. Подгответе правоъгълна форма за печене на тарта с размери около 15х30 см или кръгла с диаметър около 22 см, като я намажете леко с масло. Добре е формата да е с подвижно дъно, за да можете по-лесно да извадите сладкиша.
Сложете начупените бисквити в блендер и смелете на фини трохи заедно с какаото и захарта. Постепенно добавете разтопеното масло, като блендирате сместа – трябва да стане като мокър пясък. Пресипете я в подготвената форма и с подходящ прибор притиснете много добре към дъното и стените, като се стараете да получите еднаква дебелина навсякъде.
Изпечете за около 10 мин, извадете от фурната и охладете върху решетка, след което изстудете, преди да продължите със сглобяването на сладкиша.
Пригответе крема, като следвате указанията на опаковката. Можете да замените млякото с напитка от растителен произход по желание, например бадемово мляко. В голяма купа разбъркайте с шпатула крема сиренето с малко мляко и добавете към него на части леко изстиналия крем.
Ако желаете, можете да оцветите крема в нежен виолетов цвят, като смесите по 1 ч.л. от синята и червената боя и ги прибавите към сместа. Разбъркайте с телена бъркалка за по-голяма въздушност.
Сглобете десерта: изсипете крема върху охладената бисквитена основа. Приберете в хладилник, за да стегне кремът. Преди поднасяне, отгоре украсете с пресни боровинки и цветчета от теменужки или други ядливи цветя по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти