Добавете съставките за тестото в купа и омесете гладко тесто с помощта на приставката за месене на ръчния миксер. Разточете тестото, докато стане плоско, след това го увийте в стреч фолио, а после охладете в хладилник за поне 30 мин.
Загрейте предварително фурната (горна/долна топлина: 190°C). Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност, докато се получи с диаметър най-малко 24 см, след това го постелете във формата за тарта. Покрийте с хартия за печене и след това насипете сурова леща, докато покрие дъното. Печете така на средния рафт на фурната за приблизително 15 мин. След това премахнете лещата и хартията за печене и допечете още 13 мин., докато се получи златистокафяв цвят.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 190 °C
Сложете сметаната, ваниловата паста, захарта, солта и лавандуловия цвят да заврят в тенджера. Свалете от котлона и оставете да се запари за около 8 мин. Накиснете желатина в студена вода. Прецедете сметановата смес през ситна цедка и отстранете лавандуловия цвят. Разбъркайте набъбналия желатин в сметановата смес.
Оставете сместа за панакота да се охлади за около 25 мин., след това изсипете върху тестото и замразете тарта за приблизително 20 минути.
Сложете сока от касис, сметаната, захарта, солта и лавандуловия цвят да заврят в тенджера. Свалете от котлона и оставете да се запари за около 8 мин. Накиснете желатина в студена вода. Прецедете сместа през ситна цедка и отстранете лавандуловия цвят. Разбъркайте набъбналия желатин в сметановата смес.
Оставете сместа да се охлади за около 30 мин., след това изсипете върху светлия слой панакота и охладете тарта в хладилник в рамките на един час.
Измийте касиса, подсушете и нарежете метлиците на две, ако е необходимо. Натрошете целувките. Извадете тарта от формата и сервирайте украсено с касис, целувки и свежа лавандула.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене