Подгответе основата, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. Прибавете какаото и пудрата захар и разбъркайте. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна и го изсипете върху бисквитите.
Пригответе 4 ринга с диаметър 7 см., като ги поставите директно върху малки чинии за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.
Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото. След което изсипете продуктите за основата в подготвените рингове. Притиснете и изравнете добре с лъжица и ги приберете в хладилника.
Пригответе желатина според указанието на опаковката. Разбийте с миксер маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново. Разбийте сметаната с миксера на лек и ефирен крем и я прибавете към маскарпонето и прясното мляко, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу нагоре, за да стане кремът ефирен. Добавете и есенцията ванилия.
Изсипете разтопения на водна баня или в микровълнова фурна желатин към крема и разбъркайте внимателно с шпатулата. Разпределете крема върху четирите добре стегнали бисквитени основи и приберете десертите във фризера за 1 час.
Започнете с приготвянето на сладкото от манго. Сварете плода със захарта и водата на ниска температура, докато омекне. Прибавете 1 пакетче Gelfix Extra и варете още 4-5 минути. Махнете от огъня и оставете да изстине до стайна температура.
Когато кремът стегне, прибавете отгоре по 3-4 супени лъжици от изстиналото сладко и отново приберете десертите във фризера за 1 час.
Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио, декорирайте с резени прясно манго и поднесете. Да ви е сладко! :)
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти