Измийте ягодите и изцедете 400 мл портокалов сок. Смесете плодовете със сока и добавете лимонената киселина в подходящ съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при сред- на температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета.Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране