В голяма купа разбийте маслото, кафявата захар, кленовия сироп, ваниловата захар и яйцето, докато се смесят добре. В отделна купа разбъркайте брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата, докато се смесят и няма бучки.
Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте, докато се смесят. Приберете в хладилника за поне половин час. Загрейте фурната до 190°C. Направете топчета колкото орех или използвайте лъжица за сладолед, за да оформите топчета от тесто. Поставете върху хартия за печене.
Печете 12-14 мин или докато краищата започнат да стават златисти и центровете се надуят. Охладете напълно върху хартия за печене, преди да ги извадите. Повторете с останалото тесто.
За глазурата комбинирайте 3 с.л. масло и 1 с.л. ванилия - постепенно разбъркайте пудрата захар, докато се смесят добре и до гладка консистенция. Може да разпръснете сместа с лъжица върху готовите курабии или напълнете пош и шприцирайте върху курабийките, за да заприличат на забавни мумии. Добавете очички за разкош.
Разбийте маслото и захарта с миксер на средна скорост, докато сместа стане лека и пухкава. В купа със среден размер смесете брашното и солта.
С миксера на ниска скорост бавно добавете сухите към течните съставки. Увеличете скоростта и разбъркайте, докато тестото се отдръпне от страните на купата и образува топка.
Разделете тестото на две и завийте двете части с прозрачно фолио. Охладете за 30 минути. Загрейте фурната на 165°C градуса.
Покрийте тава с лист хартия за печене или силиконова постелка за печене. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. То трябва да е с дебелина около един пръст. С помощта на нож изрежете бисквити с формата на духче и поставете върху хартия за печене.
Сложете една половина пекан (орехче) в средата на бисквитката и внимателно сгънете ръцете нагоре върху половината ядка. Повторете с останалото тесто и половинките пекан. Използвайки плоския край на бамбуков шиш, направете две очи във всяка сладка.
Печете бисквитките от 18 до 20 мин или докато се стегнат и съвсем леко станат златисти по краищата. Оставете ги да се охладят напълно преди сервиране.
Разбийте мекото масло със захарта до получаване на пухкава смес (около 3 мин). Добавете яйцето и меласата и продължете разбиването.
Изсипете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, индийското орехче и солта. Разбъркайте до получаването на хомогенно тесто. Поставете в хладилник за 1 час. Загрейте фурната на 170°C.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото. Ако е прекалено лепкаво, добавете още брашно, за да се разточи по-лесно. Имайте предвид, че сладките ще станат по-твърди при печене. Печете за 6-8 минути или докато леко покафенеят. Внимавайте понеже по-лесно изгарят.
Декорирайте със захарна украса или айсинг.
Тази рецепта споделя с нас Радостина Ганева
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене