В малка тенджера оставете да заври водата, маслото и солта и свалете от котлона. Смесете брашното и царевичното нишесте и наведнъж ги изсипете в горещата вода. Разбъркайте бързо с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто. След това го върнете на котлона и го запарете за около 1 мин. при постоянно бъркане. Преместете паренето тесто в купа за разбъркване.
Добавете двете яйца едно след друго към тестото и ги разбъркайте с мискер и куки за тесто на най-висока степен. Разбийте в отделен съд последното яйце и добавете от него в тестото толкова, колкото тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. След като тестото се охладило добре разбъркайте и бакпулвера и най-накрая объркайте сиренето.
Напълнете сместа в здрава полиетиленова торбичка. Отрежете единия ъгъл с ширина 1 см и върху застлана с хартия за печене тава шприцнете 65 пръчици с дължина 6 см. Печете в средата на предварително загрята фурна на долен и горен нагревател при 200°C или на горещ въздух 180°C за около 17 мин.
Обелете и настържете фино моркова. Измийте и нарежете на ситно пресния лук. Измийте, подсушете и нарежете ситно целината. Объркайте зеленчуците, сметаната и изварата добре и овкусете със сол и черен пипер.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене