Измийте пресния и дивия лук и ги нарежете на фини колелца. Нарежете орехите на ситно. Загрейте олио в тиган и запържете пресния лук. След около 3 минути добавете към него орехите и ги оставете за още 2 минути на среден огън. Прехвърлете ги в купа и ги оставете да изстинат. Намаслете форма за мъфини с малко мазнина и загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Към изстиналата плънка добавете веган сметана и царевично нишесте. Прибавете и дивия лук. Подправете със сол, черен пипер, кимион и индийско орехче.
Нарежете корите за баница на квадратче около 7 на 7 см. Поставете 3 кори една върху друга и ги наложете във формите за мъфини, така че върховете им да сочат навън и внимателно ги натиснете, за да вдлъбнатина във формата. Разпределете плънката в тях, поръсете отгоре с веган сиренето и ги изпечете във фурната върху решетка.
Време за печене: около 15 Минути
Сортирайте руколата, измийте я и я нарежете на ситно. Смесете олиото, оцета, солта, черния пипер и захарта и подправете на вкус.
Извадете изпечените кошнички от формите с помощта на 2 вилици и ги наредете в чиния за сервиране. Непосредствено преди сервиране ги поръсете с дресинга.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня
Солена кухня