Намажете с бучка масло гнездата на тавичката за мъфини и поръсете с малко брашно. Обърнете и изтупайте излишното количество.
За да направите тестото, сложете в купа яйцата, олиото, млякото, оцета, солта и ги разбъркайте добре с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес. В друга купа добавете брашното, бакпулвера, содата. Разбъркайте леко, за да се смесят съставките. С помощта на лъжица започнете да слагате от сухите съставки към мокрите. Не спирайте да разбърквате, докато сложите цялото количество брашно.
Настържете сиренето ементал, нарежете на кубчета тиквичките и шунката, а магданоза нарежете на ситно. След това добавете и тях към сместа.
Загрейте фурната на 160°С с вентилатор или на 180°С на горен и долен реотан. Напълнете гнездата на формата за мъфини със сместа, поставете по 2 с.л., като внимавате да не препълните формата. Печете около 25 мин до готовност (може да проверите дали е готово със суха клечка). Извадете и оставете да се охлади.
Тази рецепта може да откриете в третия брой на сп. "Ванилени вести". А рецептата е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога Cooks and Bakes ѝ или фейсбук и инстаграм страниците ѝ.
Свързани рецепти
Рецепти за деца
Рецепти за деца