Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Добавете последователно останалите продукти и с бъркалките за тесто на миксера размесете до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.
Загрейте олиото и в него запържете лука и магданоза. Прибавете спанака, подправете с чесъна и малко сол и задушете още малко. Свалете от котлона и добавете яйцата и брашното, разбъркайте и оставете сместа да изстине.
Размесете тестото и оставете малко за украса. Останалата част оформете на руло и го разточете с дебелина 1см. Разпределете изстиналия пълнеж, като оставит по 2 см от крайщата непокрити. Наръсете със сиренето и сусама, наредете разрязаните на половина сварени яйца в долния край с отрязанта част нагоре и навийте рулото. Подвийте краищата на рулото навътре и поставете рулото в намазнена тава. От останалото тесто изрежете зайчета и ги наредете върху повърхността на рулото. Намажете го с разбито яйце и го оставете за около 25мин, докато отново втаса. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня
Солена кухня