Намаслете формата за печене. Загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Бавно разтопете сиропа и маслото в тенджера при непрекъснато бъркане. Преместете ги в купа и ги оставете да изстинат. След като сместа почти се охлади, с миксер на най-високата степен разбийте яйцата и подправките. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и последователно ги прибавете и разбъркайте в сместа заедно с млякото на средна скорост. Прибавете портокаловите корички. Изсипете тестото във формата, заравнете го и изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 30 Минути
Оставете блата да се охлади върху решетка, докато е още във формата.
Извадете блата от формата и го нарежете на 8 триъгълника. Поставете дървени клечки за торта в късата страна на всеки триъгълник. Пригответе глазурата според инструкциите на опаковката, добавете няколко капки вода и разбъркайте, за да стане по-гъста. Пресипете я в пош и направете линии върху триъгълните тортички. Украсете ги със захарните пръски както искате, за да пресъздадете формата на гирлянди върху коледните елхи.
*Сместа от подправки за джинджифилови сладки включва кориандър, карамфил, канела, джинджифил, индийско орехче и кардамон. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, индийското орехче и кориандърът трябва да са в по-малко количество.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене