За да направите снежните човеци, разчупете солетите на две по средата. Омесете оранжевата хранителна боя, пудрата захар и фондана и направете 12 нослета във формата на морков с ръцете си.
За украсата нарежете на ситно белия шоколад и разтопете 2/3 от него на водна баня. Добавете остатъка към него и го оставете да се разтопи. Изсипете сместа в пош. Наредете 6 солети една до друга. Поставете една солета хоризонтално на тях, малко над среда, която ще служи за ръба на шапката. Залейте солетите с белия шоколад, за да залепнат една за друга, като оставите няколко капки от него, които да използвате при направата на устата и очите. Охладете ги за поне 10 минути.
Потопете пакетчето с маслената глазура шоколад в купа с гореща вода, оставете да се разтопи, след което излейте в купичка. Внимателно потопете снежните човеци в глазурата до и включително ръба на шапката и оставете излишното количество да се отцеди. Залепете захарни снежинки (звездички) върху всяка шапка.
Залепете 4-5 черни захарни перли, за да оформите устата на снежните човеци и 2 като очите, като използвате капка от останалия кувертюр от белия шоколад. Залепете носа от фондан върху снежния човек, като отново използвате капка кувертюр. Охладете снежните човеци, докато сте готови да ги сервирате.
Бисквитките лесно се трансформират в зелени вещици с островърхи шапка за Хелоуин. Вместо да чупите солетите по средата, начупете ги с различни дължини. Подредете ги една до друга, като сложите най-късите в двата края, а най-дългите в средата. Отново поставете една солета вертикално на тях, която да служи за основа на шапката. След това оцветете фондана и кувертюра от бял шоколад, като използвате зелен мастноразтворим оцветител за храна и следвайте същия процес на декориране като за снежните човеци. Акцентът: Залепете черна захарна перла върху зеления нос, като използвате кувертюр като брадавица, за да създадете този характерен вид на вещица.
Свързани рецепти
Рецепти за деца
Рецепти за деца
Рецепти за деца