Изсипете млякото и сметаната в купа. Добавете пакетчето Крем Парадиз и разбийте за кратко с миксер на най-ниската степен, а след това на най-висока степен за около 3 минути до получаване на кремообразна смес. Накрая добавете яйчения ликьор. Изсипете получения крем в плитка тава и замразете за поне 3 часа.
Разтопете захарта в тиган с незалепващо покритие на среден огън до златисто. След това добавете маслото и шамфъстъка и разбъркайте. Разпределете равномерно сместа върху лист хартия за печене и оставете да изстине.
Разбийте сметаната с ванилената захар на твърд сняг. Начупете крехкия шамфъстък на парчета. Разпределете сладоледа в десертни чашки и го гарнирайте със сметана, малко яйчен ликьор и крекери. Сервирайте веднага.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти