В купа смесете крема Оле ванилия с 400 мл студено прясно мляко и разбийте с миксер първоначално на ниска степен за около 30 сек, след което на високa степен и разбивайте около 3 мин, докато се получи пухкав гладък крем. Повторете и с останалите кремове, докато всички любими вкусове са вече готови.
С помощта на лъжица разпределете от различните вкусове пухкав крем Оле по формите за сладолед, като комбинирате различни вкусове според предпочитанията си, без да се притеснявате да ограничавате въображението си.
Може да комбинирате крем Оле ванилия и крем Оле банан с шоколад, крем Оле ягода с крем Оле шоколад, крем Оле банан с шоколад с крем Оле ягода и още много любими комбинации.
Поставете пръчиците за сладолед във всяка от избраните форми. Ако формите са без капачета, покрийте със свежо или алуминиево фолио и оставете във фризера за поне 4 часа.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади на стайна температура, но да е още течен. След като сладоледът е готов, потопете всяка от формите за кратко в чаша с топла вода и освободете сладоледа от формата.
По избор потопете върха на избрани вкусове сладолед в разтопения шоколад и поръсете веднага със захарни конфети за допълнително настроение.
Поднесете с усмивка и се насладете на вашия авторски сладолед Оле с невероятен вкус!
Тази рецепта може да откриете в брой 2 на най-сладкодумния вестник "Ванилени вести". Последвайте Феята от захарницата във фейсбук.
Свързани рецепти
Рецепти за деца
Рецепти за деца
Рецепти за деца