Разтопете захарта в тенджера до светлокафяво, като бъркате непрекъснато. Добавете сметаната и маслото и оставете да се готви за около 20 минути, като разбърквате няколко пъти (за правилната консистенция сложете чаена лъжичка от сместа в купа с ледена вода. Извадете сместа от водата и я оформете на топка. Ако сместа все още е твърде мека, оставете да къкри още малко). Изсипете сместа в купа и оставете да се охлади до твърдо състояние.
Пресейте брашното в купа. Добавете останалите съставки една по една и омесете гладко тесто с помощта на миксер (кука за тесто). Увийте в стреч фолио и охладете за около 30 минути. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм. Изрежете филийки с формичката за сладки и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Печете в средата на предварително загрята фурна за около 9 минути.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 9 Минути
Повторете процеса на печене с останалите бисквити.
Разтопете глазурата според инструкциите, отрежете малко ъгълче, изсипете я в купа и потопете в нея половината охладени бисквити (цели или до половината).
Изсипете карамелената смес в пош със звездообразна дюза и направете по една розичка върху неглазираните бисквити. Поръсете фъстъци върху половината бисквити. Върху всяка бисквитка поставете по една глазирана бисквита, притиснете леко и сте готови.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене