Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.
Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.
Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на квадрат с размери 40х40 см.
Смесете маслото със захарта с канела и намажете с нож върху квадратното тесто. Разрежете го на 25 квадрата (8 х 8 см), фиг. 2.
Поставете намазнената форма за печене вертикално и подредете квадратите един върху друг (фиг. 2). Раздалечете филийките, за да запълните формата.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
Извадете хляба от формата и оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене