Измийте тиквичките, но без да ги белите. Ако имат много семки, може да ги изгребете с лъжица.
Настържете тиквичките на едро ренде или нарежете на малки кубчета. После ги посипете със захарта. Оставете ги да постоят около час. Ако не отделят достатъчно течност, добавете 50-60 мл вода.
Варете, докато станат готови, но без да се разваряват. Трябва да останат леко твърди и да са прозрачни на цвят.
Проверете дали сиропът е готов – капнете капка от него върху студена порцеланова чиния. Ако е готов, капката не трябва да се разлива. Добавете лимонената киселина, оставете още 2-3 мин и дръпнете от огъня.
Разсипете сладкото в сухи бурканчета, затворете веднага и обърнете с капачките надолу.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране