Намаслете и набрашнете кръглата форма за торта с падащ ринг с диаметър 26 cm. Загрейте предварително фурната на 170° C на горен и долен нагревател или на 150° C на вентилатор.
Разбийте маслото с миксер на крем. Постепенно изсипете захарта, ванилената захар и есенцията, като разбивате до хомогенност. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко по около ½ минута на най-висока степен.
Смесете брашното и бакпулвера и го добавете на две части, като редувате с млякото, продължавайки да разбивате на средна степен. Най-накрая добавете бадемите. Половината от тестото разпределете и загладете в подготвената форма за торта. Отгоре поставете кръглите бонбони, върху тях изсипете останалото тесто и загладете. Печете в средата на загрятата фурна.
След изпичане оставете сладкиша във формата за 10 мин, след което го извадете от формата и оставете да се охлади напълно върху кухненска скара.
В съд с гореща вода поставете пакетчето шоколадова глазура. След 5 мин намачкайте опаковката и изсипете в купичка. Към нея добавете лешниковата нуга. Намажете повърхността на сладкиша и оставете да се стече по стените. Подредете шоколадовите шарени дражета като цветовете на дъгата. С бонбоните Маршмелоу оформете облачета.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене