Смесете сухите продукти. Прибавете олиото, водата, есенцията ванилия и яйцата, разбъркайте добре. Изпечете блата във форма с диаметър 19х24х7 на 180°С градуса за 40-45 минути.
Черешите сварете със захарта, докато омекнат.
Смесете 1 с. л. нишесте с 80 мл вода и ги прибавете към черешите. Разбъркайте на ниска температура за 30-40 секунди.
Докато блатът е още топъл, разпределете черешовата смес отгоре. Можете да го надупчите тук-там с дървено шишче или с вилица. Оставете да се охлади.
Пригответе шоколадовия пудинг според инструкциите на опаковката. Покрийте го със стреч фолио по повърхността, за да не хваща коричка и го охладете до стайна температура.
Разпределете пудинга върху черешите.
Разбийте сметаната до мек и ефирен крем с пудрата захар и ванилената захар. Нанесете я равномерно върху пудинга и настържете черен шоколад по повърхността. Гарнирайте за разкош с няколко лъжици от черешовия топинг.
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене