Намазнете форма с подвижен ринг (28х18 cm). Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Разбъркайте желатина с 6 с.л. студена течност и го оставете да набъбне. Сварете пудинга със захарта и млякото според инструкциите на опаковката и добавете желатина.
Поставете пудинга в купа, покрийте го плътно със стреч фолио, за да не образува коричка, след което го оставете да изстине.
Изсипете маслото или маргарина (трябва да са меки) в купа и разбийте на най-високата скорост на миксера до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта и разбивате до получаване на сгъстена маса.
Разбийте всяко яйце за около ½ мин в сместа на най-високата степен. Смесете брашното с бакпулвера, прибавете какаото и млякото и разбийте до хомогенност за кратко с миксера на средна степен. Изсипете тестото в тавата и загладете. Надупчете го на няколко места с вилица.
Разстелете черешите (махнете предварително костилки) върху тестото и ги притиснете леко в тестото. Изпечете сладкиша за около 35 минути и след това оставете да се охлади (без да го вадите от формата) върху кухненска решетка.
По желание можете да го сиропирате с останалия сок от компота.
Разбийте сладкарската сметана с пудинга до кремообразна смес. Нанесете получения крем върху сладкиша и приберете в хладилника за поне 2 часа, за да стегне. Преди сервиране, остранете ринга от формата.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти