Загрейте предварително фурната до 180С (160С с вентилатор) и застелете плитка тава с хартия за печене. Нарежете тиквата на филийки с дебелина 2-3 см и ги подредете в подготвената тава. Печете в предварително загрята фурна около 60 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Отстранете кората и нарежете охладената тиква на кубчета.
В голяма купа пресейте брашното, солта и маята и добавете останалите продукти за тестото. Разбъркайте с шпатула, докато сместа се събере и замесете меко и еластично тесто. Оформете тестото на топка, прехвърлете в намаслена купа и покрийте със свежо фолио. Оставете на топло за около 1 час да втаса, или докато поне удвои обема си.
Покрийте с хартия за печене дъното и стените на дълбока форма с диаметър 25 см. В неголяма тенджера смесете кафявата захар, маслото, меда и канелата и гответе на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтопи напълно и се получи хомогенен карамел. Изсипете карамела в подготвената форма и поръсете равномерно отгоре нарязаната на кубчета тиква.
Пригответе Специалния пудинг за бисквитена торта според инструкциите на опаковката, като използвате 800 мл прясно мляко и 80 г захар. Отстранете от котлона, добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Покрийте плътно по повърхността със свежо фолио и оставете да се охлади.
В купа смесете захарта и канелата. В отделна купа разтопете маслото.
Размесете втасалото тесто за съвсем кратко и разделете на две равни части. Разточете едната част върху намаслена работна повърхност на кора с размер около 25х40 см и дебелина 0.5 см. Със сладкарска четка нанесете половината разтопено масло за пълнежа и поръсете отгоре равномерно половината от канелената захар. С нож за пица разделете кората на 5 равни ленти по дължина. Навийте първата лента на стегнато руло и продължете, докато навиете заедно всички ленти, една след друга на голямо стегнато руло. Поставете ги в средата на формата за печене върху кубчетата печена тиква.
Повторете процедурата с втората част от тестото и навийте лентите една по една, около централното руло. След като цялото тесто е навито, покрийте формата със свежо фолио и оставете на топло за 45 минути, или докато тестото удвои обема си.
Междувременно загрейте фурната до 180С (160С с вентилатор). Печете около 35-40 минути и ако е необходимо, покрийте с алуминиево фолио към края, за да не прегори.
Извадете готовото руло от фурната, покрийте го с термоустойчив по-широк поднос и с помощта на кухненски ръкавици веднага обърнете сладкиша в подноса, като внимавате да не се изгорите с топинга, който е много горещ. Оставете леко да се охлади и гарнирайте с ваниловия крем. Поръсете със запечени орехи, разтопен мед и канела на прах.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене