Развийте бутертестото върху влажна кърпа, очератайте 4 кръга с желания диаметър и ги отрежете с остър нож. Поставете върху тава, покрита с хартия за печене. Ако не се събират всички, изпечете ги на два пъти. Надупчете нагъсто повърхността с вилица, покрийте с втори лист хартия за печене и отгоре поставете втора тава за печене, за да притиска тестото. Изпечете на 200 °С за около 7-8 мин, като проверите дали тестото се е изпекло под горната тава. Извадете готовите кори и оставете да се охладят.
Пригответе крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко, 50 г кондензирано мляко и само 100 г захар. Разтопете белия шоколад и го прибавете към крема заедно със смлените бадеми. Оставете крема леко да изстине.
Сглобете тортата, като подредите една върху друга четирите кори, а между тях разпределете крема.
Отгоре декорирайте с разбитата сметана и украсете с пресни ягоди, листенца мента и ядливи цветя, ако желаете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене