Разтопете маслото в тенджера. Поставете бисквитките в полиетиленово пликче и с точилка ги натрошете добре. Разбъркайте натрошените бисквитки и бадемите в разтопеното масло. Разпределете равномерно получената смес в тортената форма (диаметър 26 см) и притиснете сместа, така че да се получи гладка повърхност. След това оставете блата да се охлади.
Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня на слаб огън. Разбийте крема сиренето с миксер до гладкост и добавяйте към него постепенно захарта и ванилената захар. След това разбийте яйцата едно по едно и царевичното нишесте Густин. Накрая добавете разтопения шоколад.
Разпределете 2/3 от крема върху охладения блат. Върху крема намажете ягодовия конфитюр на отстояние 4 см от стените на формата и намажете останалата част от крема. Печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 190°C при горен и долен нагревател или на 170°C при горещ въздух.
След изпичане извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади 20 мин. Разбийте заквасената сметана, захарта и ванилената захар и разпределете върху повърхността на сладкиша. Върнете сладкиша да се допече за още 5 мин. във фурната. След изпичане оставете да се охлади върху метална скара и свалете ринга на формата. Преди сервиране украсете със свежи ягоди или цели плодчета.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене