Разбъркайте маслото, пудрата захар, ванилената захар и солта на пяна. Към сместа добавете едно след друго яйцата. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, пресейте ги и заедно шоколада ги добавете към сместа.
Разстелете тесто с дебелина 2 см в застлана с хартия за печене тава и печете в долната половина на загрята фурна на 180°C около 25 мин.
След като сладкишът е добре изстинал, го обърнете, отстранете хартията за печене и го натрошете. Смесете дребни трохи с настърганите ядки и кокосови стърготини в купа. Добавете разтопените шоколад и масло и объркайте до получаването на хомогенна смес като тесто за месене.
От сместа оформете топчици във формата на яйца и декорирайте по желание:
Ако желаете да ги оваляте в кокосови стърготини, настъргани ядки, филирани бадеми или крокант веднага след това ги сложете в хладилник за около час, за да се стегнат.
Ако ще ги декорирате с марципан или захарна глазура първо ги оставете около час в хладилник и след като са стегнали ги украсете:
- оцветен марципан
- захарна глазура (пудра захар и течност) в различни цветове: натурален сок вишна за червено, портокал за жълто/оранжево, зелена ябълка за зелено; лимонов сок
- глазура пунш - 1 с.л. ром, 2 с.л. червено вино, 100 г пудра захар
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене