В купа смесете брашното със захарта, ванилената захар и сол. Добавете маслото и яйцето и разбийте с миксер с куки първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.
Разделете тестото на три. В първото тесто добавете червените боровинки и Финес- аромат портокалови корички и размесете за кратко. Във второто тесто добавете шоколадовите капки заедно с бадемите и замесете тестото. Към третото тесто не добавяйте нищо.
Навийте всяко тесто на руло и го завийте в домакинско фолио. Оставете ги в хладилник за 2 часа.
Нарежете рулата на филийки с дебелина 0.5 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10-15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 175°C при горен и долен нагревател или на 150°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Традиционни сладки с ванилена захар
Традиционни сладки с боровинки
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене