Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разточете полученото тесто на кора с дебелина половин сантиметър върху набрашнения плот. Поставете здраво полиетиленово пликче върху тестото и през него изрежете полумесеци с ширина 1,5 см с кръгла форма с диаметър (Ø около 5 см) (Фиг. 1).
Подредете сладките върху хартия за печене и печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
След изпичане извадете полумесеците с хартията за печене върху метална решетка и оставете се охладят.
Напълнете лешниковата нуга в здрава торбичка за замразяване и я разтопете на водна баня. След това отрежете едно ъгълче и намажете долната страна на полумесеците и слепете един с друг. Накрая украсете с останалата нуга и отгоре и поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене