Затоплете млякото и разтопете маслото в него.
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разтопеното масло в затопленото мляко. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това на най-висока степен до получаването на гладко тесто.
Намазнете форма за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло, докато втаса.
Размесете тестото върху леко поръсена с брашно повърхност и го оформете на руло. Разделете рулото на 11 равни части. Отделете 10 парчета и ги оформете с остър връх като на фиг. (1). Поставете ги в тавата.
Останалото 1 парче тесто го разделете на 10 еднакво големи парчета. Всяко едно го размесете и направете във формата на топка, а след това го оформете като опашка на мишлето (фиг. 2).
Оставете фигурките на топло докато втасат.
Разбийте жълтъка и млякото и го намажете върху фигурите. Сложете стафиди като очички на тестото.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 15 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C
След изпичане поставете мишлетата с хартията върху металка решетка да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене