Запечете в тиган с незалепващо покритие бадемите до златисто без мазнина и ги оставете да изстинат. Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Изсипете течния шоколад или тъмната нуга в дълбок съд, прибавете половината от горещия пудинг и разбъркайте добре. Разсипете пудинга в десертни чаши, като редувате светъл и тъмен пудинг, започвайки със светлия. Поставете пудинга в хладилник.
Разтопете млечния шоколад на водна баня на средна температура, прибавете бадемите и разбъркайте. Изсипете сместа върху хартия за печене, загладете повърхността (8 х 8 cm) и оставете да изстине. Разрежете така втвърдения шоколад на лентички и преди сервиране украсете с тях пудинга.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти