За да направите тестото, смесете брашното, нишестето, кокосовата захар, какаото, бакпулвера, ванилената захар и солта в купа. Добавете студеното масло на парченца. С помощта на куката за тесто на ръчния миксер бързо омесете всички съставки до образуване на гладко тесто. Увийте тестото във фолио и охладете за 30 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса горен/долен реотан (фурна с вентилатор: 160 градуса).
Постелете тавите с хартия за печене. Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност с дебелина около 3 мм. Изрежете кръгове с вълнообразни ръбове (Ø 4-5 см). Ако желаете, изрежете вълнообразна дупка (Ø 2 см) в средата на половината бисквитки. Поставете тестените кръгове в тавата, на разстояние едно от друго и печете в предварително загрята фурна за около 10 минути. Ако желаете, омесете за кратко омекналите парчета тесто и ги охладете във фризера за 10 минути, след което ги разточете отново и ги изрежете.
Изчакайте бисквитите да се охладят напълно. Разтопете двата вида шоколад. Потопете половината бисквити с отвор в средата, до половината, в бял шоколад, а останалите в натурален шоколад. Поставете ги върху метална решетка. След това напълнете останалите количества натурален и бял шоколад в сладкарски пошове.
Отрежете малка част от пошовете и направете шарки върху шоколадовите участъци. Оставете ги на хладно, за да стегнат. С помощта на чаена лъжичка изсипете сладкото от вишни в средата на всяка бисквитка (без отвор в средата), след което поставете изрязаната бисквитка с отвор отгоре.
Повторете процеса, докато се сглобят всички бисквитки.
Съхранявайте бисквитките в херметически затворен съд в хладилник.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти