Намазнете тава с размери 30х40 см и я покрийте с хартия за печене, така че леко да излиза по стените на тавата. Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 200 °C или на вентилатор на 180 °C.
Разбийте яйцата и жълтъка с миксер на най-високата степен за 1 минута, докато се образува пяна. Добавете захарта, смесена с ванилената захар, брашното и бакпулвера и разбъркайте още 2 минути.
Разделете сместа на две, като в едната част изсипете шоколадовия пудинг и пак разбийте с миксер на ниска степен. Разпределете сместа в тавата, като преливате шоколада и ванилията в желаните от вас форми, така че да се получи контраст от двата цвята. Загладете сместа и печете около 8-10 минути.
След като приключите с печенето, извадете тавата и оставете блата да се охлади и внимателно го отделете от тавата заедно с хартията. Преобърнете блата върху друг лист хартия за печене.
Разбийте пакетче крем Парадиз с 300 мл мляко и сметаната на най-високата степен на миксера за 3 минути. Разпределете крема по повърхността на изстиналия блат и навийте на руло.
По желание можете да намажете рулото със сладко от кайсии, след което го оставете да стегне в хладилника за около час.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти