Смесете брашното, бакпулвера и пудинга в една купа. Добавете останалите съставки без шоколадовите парченца. Разбийте с миксер първоначално на ниска степен за малко, а след това на по-висока за 2 минути до получаване на еднородна смес. Към така полученото гладко тесто добавете шоколадовите парченца и разбъркайте отново. С помощта на 2 ч.л. загребете тесто с големината на орех и го разположете върху хартия за печене. Така разпределете цялото тесто на разстояние около 4 см едно от друго. По време на печене оформеното тесто ще се разстеле и ще се получат плоски курабийки.
Печете курабийките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 10 - 12 мин.
Издърпайте изпечените курабийки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене