Загрейте фурната до 180°С. Намажете с масло и покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна плитка тава (най-добре тавата от фурната).
Разбийте с миксер яйцата и жълтъците с пудрата захар и щипка сол, докато получите гъст, пухкав крем. Смесете и разбъркайте брашното, нишестето, какаото, бакпулвера и ги добавете внимателно към разбитите яйца. Разстелете сместа в подготвената тава и печете 8-10 мин. Извадете от фурната и веднага обърнете върху чиста, суха кърпа, след което навийте внимателно на руло.
Пригответе крема, като разтопите белия шоколад на водна баня или в микровълнова. Разбийте маскарпонето в купа и го смесете с разтопенитя бял шоколад. В друга купа разбийте сметаната с пудрата захар до среднотвърди връхчета. Смесете я с маскарпонето и объркайте внимателно.
Развийте внимателно блата и го намажете с крема. Поръсете с нарязаните ягоди и навийте отново. Опаковайте в прозрачно фолио и приберете в хладилник за поне 1 час.
Потопете шоколадовата глазурата в гореща вода. Излейте я в купа. Добавете предварително разстопеното масло и разбъркайте. Полейте рулото с глазурата и украсете със захарни перли.
Покрийте рулото с глазурата и украсете със захарни перли. Ако желаете, можете да направите от глазурата малки шоколадови елхички върху клечки за зъби – щом се втвърдят, ги забодете върху рулото.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене