Накиснете желатина в студената вода за 5-10 мин. Разбийте маскарпонето с 50 г кафява захар с миксер на ниска скорост за 2-3 мин, докато захарта се разтопи.
Смесете в купа пудинга с останалата кафява захар, към тях добавете 5-6 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре. Кипнете млякото, добавете го към пудинговата смес и разбъркайте. Върнете на котлона и оставете да покъкри на ниска температура минута-две или до гъст крем, като разбърквате непрекъснато.
Отстранете го от печката, изчакайте малко да се охлади, добавете накиснатия желатин и разбъркайте до пълното му усвояване. Охладете на ледена баня и прибавете на части към маскарпонето, като разбървате, докато се смесят.
Добавете нарязаните на ситно плодове и разбъркайте отново. Внимателно разглобете 6-те шоколадови яйца, така че да получите 12 половинки, като оставяте половинките на всяко яйце една до друга, за да ги сглобите идеално отново след това.
Напълнете всяка половинка с крем до ръба на черупката. Поставете клечка за сладолед върху едната половинка, така че да е наполовина скрита в яйцето и наполовина издадена. Поставете отгоре другата половинка на яйцето и нагласете така, че яйцето да изглежда отново цяло, след което отстранете излишния крем.
Подредете готовите яйца с главата надолу в поставка за яйца и оставете в хладилника за поне 2 часа. Поднесете в чашка за яйце или чинийка.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти