Покрийте форма с ринг (Ø 26 см) с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C на долен и горен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Разтопете маслото и намазнете с част от него ринга на формата.
Разбийте яйцата и есенцията ванилия в купа с миксер (куки за разбъркване) на най-високата степен за 1 мин на пяна. Добавете захарта и разбъркайте за около 3 мин. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте за кратко на най-ниската степен. Накрая изсипете маслото и настъргания шоколад и разбъркайте.
Разстелете тестото равномерно във формата и печете 15-18 мин в долната половина на фурната. Внимателно разхлабете и отстранете ринга. Обърнете печивото с дъното нагоре върху решетка, застлана с хартия за печене, и оставете да се охлади.
Изрежете с чаша 12 кръгчета от тестото (Ø 5,5-6 см). Смесете маскарпонето със сметаната, есенцията ванилия и лимоновия сок и разбийте за кратко с миксера на най-ниската степен, а след това на най-високата скорост.
Изсипете крема в пош и шприцовайте половината тарталети. Поставете останалите тестени кръгчета върху крема и натиснете внимателно.
Разтопете глазурата в съд с гореща вода, докато омекне съдържанието ѝ. Измийте ягодите, подсушете ги и ги потопете наполовина в разтопената глазура. Поставете тарталетите върху решетка, застлана с хартия за печене. Покрийте всяка тарталета с останалата част от глазурата, а най-отгоре украсете с ягодите.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти