Натрошете кувертюра на парчета и разтопете на водна баня.
Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, ванилената захар и солта и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Добавете разтопения кувертюр.
Пресейте брашното с бакпулвера и разбърквайте постепенно в сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете половината тесто в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 9 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
След изпичане изтеглете блата върху метална скара и оставете да се охлади. Изпечете останалото тестото по същия начин.
Разрежете добре охладените блатове на две, така че да се получат четири кори с размери 30х20 см. Намажете три от тях с малиновия конфитюра и подредете една върху друга. Покрийте с четвъртия блат. Покрийте с хартия за печене и поставете върху дъска. Оставете в хладилника за една нощ.
Нарежете сладкиша на 36 еднакви малки пастички. Разтопете шоколада на водна баня. Залейте с него всяка пастичка и украсете с марципанови морковчета.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене